Kola Alçı Nasıl Yapılır?

Kola alçı neden yapılır?

Kırık; herhangi bir düşme ya da darbe durumunda kolda bulunan kemiklerin ayrılması ve yer değiştirmesi ile oluşan bir durumdur. Kol da kırık varsa doktor yer değiştiren kemiği eski haline getirerek kolu alçıya almaktadır. Kolun alçı vasıtasıyla kaynama süreci ise yaşa ve vücut direncine göre değişmektedir.

Alçı yerine atel kullanılır mı?

Alçı ve atel aynı amaca hizmet etse de, aralarındaki fark hasarın enflamasyonu ile alakalıdır. Eğer enflamasyon varsa, atel en iyi seçenektir. Bunun sebebi atelin, daha rahat olması için yeterince ayarlanabilir olmasıdır ve aynı zamanda ağrıyı artıracak herhangi bir dolaşım probleminden de kaçınmanızı sağlar.

Alçıda duş nasıl alınır?

Alçı ve su hidrofil pamuk suya dayanıklı değildir. Bu nedenle duş aldığınızda alçıyı veya sentetik alçıyı plastik bir torbayla veya özel duş kılıfıyla koruyun. Mümkün olabildiğince kısa bir süre duş alın. Plastik bir torbayı plasterle su geçiremez bir şekilde cildinize yapıştırabilirsiniz.

Yarım alçı ne zaman çıkarılır?

Eğer alçı ile tedavi devamına karar verilir ise 3 hafta hafta sonra radyolojik inceleme yapılmalı ve kırığın pozisyonunun kayıp kaymadığı takip edilmelidir. 5-6 hafta sonunda da alçı çıkarılır.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Alçı Sıva Nasıl Kurur?

Kırıklarda kireçlenmeye ne iyi gelir?

Kemik Kırıklarında Ne Yapılabilir?

  1. Paça Çorbası Kırıklara iyi gelen çorba, kemiklerin iyileşmesi için gerekli olan protein yönünden zengindir.
  2. Süt ve Süt Ürünleri. Kırık kemiğin hızlı iyileşmesi için kalsiyuma ihtiyacı vardır.
  3. 3. D Vitamini.
  4. Elma.
  5. 5. Çinko.
  6. Sardalya ve Somon Balıkları
  7. 7. Yumurta.
  8. 8. Sebzeler.

Çocuklarda kol kırığı kaç gün alçıda kalır?

1- Cerrahi Dışı Tedavi Stabil kırıklar 4-6 hafta alçıda takip edilir. Bazı ciddi kırıklar 6-10 hafta arasında takip edilebilir.

Atel ne zaman uygulanır?

Uzuvlarda meydana gelen kırılma, çıkma, çatlama, yaralanma, ağrı ve şişlik gibi durumlarda şikayetleri azaltmak için ve bu uzuvları hareketsiz tutmak için kullanılan tıbbi ürünlere atel denir.

Alçı mı atel mi?

Alçı, kırık kemiklerin veya aşırı incinmiş yumuşak dokuların alçı, pamuk ve sargı bezi ile sabitlenerek hareketsiz kalması için yapılan işlemdir. Eğer alçı sarılan bölgenin tamamını kat etmiyorsa atel adını alır.

Atel çeşitleri nelerdir?

Üç temel atel tipi vardır: Sert (Rijit), Yumuşak (Esnek) ve Traksiyon Atelleri. Bunların dışında Pelvis kemeri ve Aabitleyici malzemeler kullanılmaktadır.

Alçı varken banyo yapılır mı?

Alçı sıvaları yıkarken veya banyo yaparken kuru tutmak için özel örtüler satın almak mümkündür. Alçıya zarar verebilecek terlemeyi önlemek için her zaman mümkün olan en kısa sürede herhangi bir kaplamayı çıkarın.

Alçıdan sonra banyo yapılır mı?

Burnunuzdaki plastik alçı ve flasterleriniz normal şartlar altında 1 hafta sonra çıkartıldığında, saçlarınızı da dahil olmak üzere tüm vücut duş alabilirsiniz.

Alçı çıkınca banyo yapılır mı?

Nemden Yalıtım Alçı Sıva üzerine su girmek kötüdür. Ancak alçı yıkarken izole etmek en iyisidir.

Çatlak bilekte alçı ne kadar kalır?

İyileşme süresi genel olarak 4 ile 6 hafta arasında değişmektedir. Bu süre zarfında çatlak olan kemik eski haline kavuşabilir ve herhangi bir ağrınız kalmaz.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Beyaz Alçı Nasıl Yapılır?

Alci ciktiktan sonra ne olur?

Bunlar;-Bölgenin hareket edilmesi ile artan yoğun ağrı,-Şekil bozukluğu,-Bölgede ödem ve kanama sonucu morarma,-İşlev kaybı,-Hareketlerde kısıtlama,-Şişlik. Alçı Çıktıktan Sonra DikkatUzun süren alçı uygulamalarında kemik ve kaslar uzun süre hareketsiz kaldığı için zamanla tembelleşir ve zayıflar.

Boksör kırığı ne kadar alçıda kalmalı?

Bu aralık ise genel olarak 3 ya da 4 hafta kadar sürer. Bu zaman zarfında uzman doktor kontrolünde eğer kırık geçmiş ise alçı çıkarılır. Boksör kırığı için tedavi konusunda en önemli husus bölgeyi hareketsiz hale getirmektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *