Contents
- 1 Çatı muayenesi yaptırmak şart mı?
- 2 Çatı muayenesini kim yapar?
- 3 Normal doğumda tuşe nasıl yapılır?
- 4 Perine muayenesi nasıl yapılır?
- 5 Rahim ağzının açılması için neler yapılmalı?
- 6 Evde çatı muayenesi nasıl yapılır?
- 7 Gebelikte çatı kemiği neresi?
- 8 Doğuma yakın hangi hareketler yapılmalı?
- 9 Çatı ağrısı nerede olur?
- 10 Vajinal ultrason acı verir mi?
- 11 Gebelikte vajinal muayene şart mı?
- 12 Gebelikte rahim ağzı nasıl olur?
- 13 Bekarlara smear testi yapılır mı?
- 14 Vajinal akıntı muayenesi nasıl yapılır?
- 15 Vajinada batma hissi neden olur?
Çatı muayenesi yaptırmak şart mı?
Kesinlikle evet. Hamileliğin başında ve sonunda yapılacak muayeneler bize birçok bilgi verir. Bazen rahim ağzı problemi bazen de vajinada bir kist olabilir. Riskler abartılmadığı sürece bu muayenenin anneye veya bebeğine bir zararı olmaz.
Çatı muayenesini kim yapar?
Konusunda uzman olan bir doktor ya da ebe tarafından yapılabilecek olan bu muayene, iki parmak ile çatı kemiklerinin hissedilmesi ile değerlendirilir.
Normal doğumda tuşe nasıl yapılır?
Alttan elle muayene ( Vajinal tuşe ) Muayenenin bu aşaması çok değerlidir. Çünkü karın içinde bulunan genital organlarımız değerlendirilmiş olur. Doktor, bir elin işaret ve orta parmağını vajen içinde tutup diğer eliyle de karından bastırarak bu muayeneyi gerçekleştirir.
Perine muayenesi nasıl yapılır?
Vulva bölgesini saat oniki hizasında pubis kemiği, saat altı hizasında perine (anüs ile vajina girişi arasında kalan bölge) yanlarda dış dudaklardan oluşan bir saat kadranı olarak düşünün.Saat oniki hizasından başlayarak saat yönünde (veya daha rahat hissederseniz saatin tersi yönünde) bölge cildini baş parmağınızla
Rahim ağzının açılması için neler yapılmalı?
Doğumu hızlandırmak için ne yapmalı?
- 1- Hareket etmek. Bebeğiniz aşağıya inmeye çalışırken yerçekiminden faydalanmak iyi bir fikir!
- 2- Oksitosin tetikleyiciler. Oksitosin hormonu, rahim kasılmalarının gerçekleşmesini sağlayan hormondur.
- 3- Sıcak su.
- 4- Yiyecek ve içecek tüketin.
- 5- Medikal müdahaleler.
Evde çatı muayenesi nasıl yapılır?
Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını-genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirme yapar.
Gebelikte çatı kemiği neresi?
Vajinanın üstündeki tüylenmenin olduğu bölge, pubik bölge yani çatı kemiği olarak adlandırılan yerdir. Pelvis eklemleri normal şartlar altında hareketsizdir. Ancak kadının gebelik döneminde, hamilelik hormonlarından dolayı eklem kıkırdağında yumuşama yaşanır.
Doğuma yakın hangi hareketler yapılmalı?
Normal Doğumu Kolaylaştırıcı Teknikler
- Pelvik hareketi,
- Squat.
- Yürüyüş
- Kegel hareketi.
- Kelebek hareketi.
- Lunge hareketi (duvar destekli lunge-düşey lunge)
- Merdiven tırmanışı hareketi.
Çatı ağrısı nerede olur?
Çatı Ağrısı Nasıl Hissedilir? Ağrılar daha çok her iki kasıkta ve alt batında hissedilir. Daha çok iki şeyin birbirine sürtünmesi veya klik tarzı ağrılardır. Bazen içten hissedilen bu ağrılar uyluk iç yüzlerine ve kalça arkasına yayılırlar.
Vajinal ultrason acı verir mi?
Eskilerde çok uygulanılan şimdilerde transvajinal ultrasonografi nedeniyle sadece belli bazlı rahatsızlıklarda başvurulan bir muayene yöntemi (elle iç genital organların muayenesi) de nazik ve yumuşak bir şekilde yapıldığında oldukça ağrısız bir metoddur.
Gebelikte vajinal muayene şart mı?
Kadınlarda, gebe olsun olmasın vajinal muayene her dönemde aynıdır. Öncelikle gözle dış genital organlar değerlendirilir. Muayene aletinin (Spekulum) yerleştirilmesi ile de vajen ve rahim ağzı görülür. Gebelikte vajinal yolla yapılan herhangi bir işlemin zararı olmayacağı gibi muayenenin de bir zararı yoktur.
Gebelikte rahim ağzı nasıl olur?
Gebelikte rahim yumuşar ve giderek büyür. Gebelik doğal bir olaydır, ancak bu dönemde kadın vücudunun işleyişi oldukça değişir ve bu değişim bütün organları etkiler. Gebelik öncesinde ağırlığı 50-60 gr ve büyüklüğü bir yumruk kadar olan rahmin gebelik sonlarına doğru ağırlığı 1,5 kg olur.
Bekarlara smear testi yapılır mı?
Cinsel yaşamı olan kadınlarda yılda bir kez yapılması gerekir. Daha önce cinsel yaşamı olmayan, bakire kadınlara smear testi yapılmaz.
Vajinal akıntı muayenesi nasıl yapılır?
Yine bakire olmayan kadınlara uygulanan elle muayene yöntemi çok gereklilik duyuluyor ise rektal tuşe kullanılarak yapılabilir. Bakire bir kişide var olan vajinal akıntı ise enfeksiyonu ekorte etmek amacı ile kızlık zarına zarar vermeden ufak bir kültür çubuğu ile vajinadan örnek alınarak gerçekleştirilir.
Vajinada batma hissi neden olur?
Vajinada tahrişe bağlı batma hissi Bazen akıntı da eşlik eder. Sabunlar, çamaşır deterjanları, kokulu tuvalet kağıtları, bazı adet pedleri, tayt, kilotlu çorap, sıkı iç çamaşırları ve pantolonlar vajinal tahrişe neden olabilir. Yeni bir ürün ya da kıyafet sonrası belirtiler hemen ortaya çıkar.