Contents
- 1 Kıyafetten harç lekesi nasıl çıkar?
- 2 Tişörtten çimento lekesi nasıl çıkar?
- 3 Çimento lekesi nasıl temizlenir?
- 4 Tuvaletteki inşaat pisliği nasıl temizlenir?
- 5 Camdan çimento nasıl çıkar?
- 6 Kaportadan beton nasıl çıkar?
- 7 Kalebodur üzerindeki lekeler nasıl çıkar?
- 8 Alçı temizliği nasıl yapılır?
- 9 Inşaat sonrası temizlik nasıl yapılır?
- 10 Seramik üzerindeki derz lekeleri nasıl temizlenir?
- 11 Pvc deki boya lekesi nasıl çıkar?
- 12 Pimapendeki Güneş lekeleri nasıl çıkar?
- 13 İnşaat pisliği nasıl çıkar?
- 14 İnşaat derz nasıl temizlenir?
- 15 Fayans üzerindeki kireç lekeleri nasıl çıkar?
Kıyafetten harç lekesi nasıl çıkar?
– Harç lekesinden kurtulmak için su- hidrojen peroksit ve % 75 su – % 25 çamaşır suyu karışımlarını uyguladığınız zaman daha etkili sonuç almak açısından bu malzemeleri yüzeyde belli bir süre bekletiniz.
Tişörtten çimento lekesi nasıl çıkar?
Temizleme için kullanılacak olan havluyu sirke ile iyice ıslayın. Gerekirse 1 şişe sirkeden daha fazlasını kullanın. Sirkeli havluyu çimento lekesi üzerine serin. En az 2 saat boyunca bu şekilde bekletin.
Çimento lekesi nasıl temizlenir?
Ok-103 beton sökücü ürün kullanarak fayans üzerinde kurumuş halde bulunan çimento lekesi ya da kalıntılarını kolay ve hızlıca sökebilirsiniz. Ürünü herhangi bir spreyer (fıs fıs) ya da bez yardımı ile sorun yaşanan alana uyguladığınızda ürün çimento lekesi ile tepkimeye girmektedir.
Tuvaletteki inşaat pisliği nasıl temizlenir?
Eşit miktarlarda sirkeyi ve ılık suyu karıştırınız. Hazırlamış olduğumuz karışımı fayans yapıştırıcı ve diğer lekelerin üzerine bez yardımıyla sürülür ardından da yarım saat beklenir. Evinizde bulunan bulaşık süngeriyle veya banyo fırçası ile ovulmalıdır.
Camdan çimento nasıl çıkar?
Kullanım şekli: OK-103 ürününü herhangi bir spreyer (fıs fıs) ile yüzeye püskürterek ya da fırça yardımı ile uygulayabilirsiniz. Ürün hemen kurumuş olan kireç, beton, çimento veya sıva ile tepkimeye girerek girerek sökülmeye başlamasını sağlayacaktır.
Kaportadan beton nasıl çıkar?
OK-103 arabada kullanım şekli Ürünü bir spreyer yani fıs içerisine boşaltın. Ardından da beton tabakasının üzerine sıkıntı. Betonun çözünmeya başladığını göreceksiniz. Çözünme tamamlandığında ise bol su ile durulayın.
Kalebodur üzerindeki lekeler nasıl çıkar?
Sirke: marketlerden kolayca temiz edilebilecek ve genelde mutfaklarda bulunan çok etkili bir temizleme ürünüdür. Fayans ve seramik dışında her türlü lekeleri temizlemede son derece yararlıdır. En iyi kullanım için sıvı deterjanı ve ılık su ile karıştırılıp lekeleri çıkarmak için kullanılmalıdır.
Alçı temizliği nasıl yapılır?
2- Kurumuş alçıya müdahalede en etkili malzeme sirke. Çünkü sirke, alçı içerisindeki maddeleri çözebilir. Alçıyı su ile silmek yerine sirkeyle silmek mantıklıdır. Çünkü su, alçıyı çok daha fazla dağıtmakta ve lekenin daha da büyüyerek göze batmasına neden olur.
Inşaat sonrası temizlik nasıl yapılır?
Tüm camları hem içeriden hem dışarıdan temizleyin. Camlarda etiketler, boya, harç var ise camı ıslattıktan sonra, cam jileti ile kazıyın. Tüm pencere ve doğramaları sildikten sonra, pencere önü mermerleri temizleyin. Tüm çekmeceleri ve dolapların içlerini elektrik süpürgesi ile vakunlayın.
Seramik üzerindeki derz lekeleri nasıl temizlenir?
– Temiz ve yumuşak olmayan bir bez çamaşır suyuna batırılmalı ve derz arasında gezdirilmelidir. Bir süre bekletilmeli ve daha sonra ılık su ile durulanmalıdır. – Fırça gibi sert yüzeye sahip bir temizlik ürünü ile beyazlatan deterjan kullanılarak derz araları fırçalanmalıdır.
Pvc deki boya lekesi nasıl çıkar?
►Çamaşır Deterjanı ve Soda: Soda ve çamaşır deterjanını aynı oranda bir kaba koyun ve karıştırın. Macun bir kıvam alması için biraz su ekleyin. Daha sonra camların yüzeyine sürün ve 45 dakika kadar bekletin. Daha sonra nemli bir bulaşık süngeriyle bütün yüzeyleri silin.
Pimapendeki Güneş lekeleri nasıl çıkar?
– Karbonat ve limon karışımının beyazlatıcı etkisini herkes tarafından biliniyor. Pimapen oldukça sararmış, tozlanmış ise önce karbonat ve limon karışımı yaparak bir bezle üzerinden geçiniz. 5 dakika bekletip temiz bir su ile durulayınız. İhtiyaç durumuna göre işlemi bir kez daha tekrarlayabilirsiniz.
İnşaat pisliği nasıl çıkar?
Sıcak suyun içerisinde bir miktar sirke ekleyin ve bu karışım ile fayanslarınızı bir süre beklettikten sonra ovun. Daha sonra ise kurulayın ve işlemi bitirin. Fayanslarınız da bulunan lekelerin kısa bir süre içerisinde geçtiğini fark edeceksiniz. Ya da elinizde sirke yoksa aynı işlemi limon suyu ile yapabilirsiniz.
İnşaat derz nasıl temizlenir?
Fayans yüzeyindeki tozlar ve inşaat atıkları yumuşak bir fırça yardımıyla alındıktan sonra nemli bir bez ya da çek pasla fayanslar dikkatlice silinmelidir. Fayanslar silinirken dikkatli olunması gerekmektedir çünkü fayans araları derz dolguyla doldurulmakta ve bu dolgularda ufak birikintiler kalıntı yapmaktadır.
Fayans üzerindeki kireç lekeleri nasıl çıkar?
Derinleşmiş kireç lekeleri varsa, 1 çay bardağı sirke içerisine 1 paket karbonat ekleyip doğal deterjanınızı oluşturun ve bir fırça yardımıyla kireçler üzerinde deneyin. Hatta birkaç dakika yüzeyde bırakıp sonra temizleme işlemine başlayabilirsiniz.