Contents
- 1 Toz duvar boyası nasıl hazırlanır?
- 2 Iz bırakmadan boya nasıl yapılır?
- 3 Duvar boyarken nelere dikkat edilmeli?
- 4 Duvar boyamadan önce ne yapmalı?
- 5 Toz kirece ne kadar su katılır?
- 6 Duvar boyasına su katılır mı?
- 7 Iz bırakmadan duvar nasıl boyanır?
- 8 Boya neden dalga dalga olur?
- 9 Boya yaparken rulo izi neden olur?
- 10 Iç cephe boyarken nelere dikkat edilmeli?
- 11 Ev boyarken hangi renkler tercih edilmeli?
- 12 Iç cephe boyası nasıl olmalı?
- 13 Boya öncesi neler yapılır?
- 14 Boyadan önce duvar silinir mi?
- 15 Duvar boyanmadan önce silinir mi?
Toz duvar boyası nasıl hazırlanır?
Toz Boyama Nasıl Yapılır
- 1. Toz boya için boyanacak malzemenin türünü belirleyin ve bitiş için uygun bir toz seçin.
- Kaplamasını istemediğiniz herhangi bir şey dâhil olmak üzere, başlamadan önce dişli veya yağlanmış tüm arabirimleri sökün.
- Boyanacak metali iyice temizleyin.
- Toz boyayı kaplanacak malzemeye püskürtün.
Iz bırakmadan boya nasıl yapılır?
Fırçalardan gelen izleri önlemek için akılda tutulması gereken birkaç nokta vardır:
- Doğru boya türünü kullanın.
- Doğru türde fırçalar kullanın.
- Boyarken hızınızı artırın.
- Yüzeyinizin astarlandığından ve boyanmaya hazır olduğundan emin olun.
- Birkaç kat boya kullanmayın.
- Farklı fırça teknikleri kullanın.
Duvar boyarken nelere dikkat edilmeli?
Ev boyarken dikkat edilmesi gerekenler: Boya işlemi Yüzey zımparalanmalı, çatlaklar macun ile doldurulmalıdır. Duvarların birleşim yerleri küçük fırçalarla uygulanmalıdır. Boyanın ve duvarın durumuna göre iki, üç kat boya işlemi tekrarlanmalıdır…. Bu ve benzer detaylar, boya işleminin kusursuz olmasını sağlar.
Duvar boyamadan önce ne yapmalı?
Çünkü boyanızı duvara uygulamadan önce yapmanız gereken birkaç iş var: Duvarlarda pürüz, leke, pas, çatlak ya da delik gibi sıkıntıların olup olmadığını kontrol etmek ve eğer gerekliyse zımpara / alçı sıva ile bu problemlere müdahale etmek.
Toz kirece ne kadar su katılır?
Kireç badanası Bir oda için ortalama 2–3 kg temiz ve beyaz sönmemiş kireç, genişçe bir kapda su ile söndürülür. Yalnız bu iş ev içinde yapılmamalıdır. Patlamalar hem kirlenmeye hem de insan vücudunda yanmalara sebep olur.
Duvar boyasına su katılır mı?
Evet silikonlu boyaya su katabilirsiniz. Bu boyanın üzerinde miktarca su eklemesi yapabilir ve daha sonrasında boyalarınızı duvarlarınız için hazır hale getirebilirsiniz. Bir duvara boyama yapmadan önce o duvara ne kadar boya gideceği ve o boya içerisinde ne kadar su koymamız gerektiğini hesaplarız.
Iz bırakmadan duvar nasıl boyanır?
En önemli detay doğru fırça ve rulo seçimi olmakla beraber aynı zamanda doğru kullanımıdır. İz bırakmadan duvar boyası yapmak için fırçayı boyaya batırdıktan sonra fazla gelen boyayı, boya eleği yardımı ile ruloyu elek üzerinde gezdirerek almalısınız. Böylece fazla alınan boyayı tekrar kovaya aktarmış olursunuz.
Boya neden dalga dalga olur?
Dalga dalga olmasındaki kasıt büyük bi ihtimalle kötü bir boya sürülmesinden astarsız boya sürülmesinden veya yeteri kadar katsayısı uygulanmadığından dolayı boyanın böyle dalga dalga olmasına sebeptir.
Boya yaparken rulo izi neden olur?
Rulo ve fırça izleri boyanızı duvarlarınıza sürerken yanlış uygulama yaparken, seçmiş olduğunuz boyanın kalitesinden ya da fırçanızdan dolayı oluşan izlerdir. Boyanız da fazla inceltici yani su veya tiner kullandıysanız bu hata da duvarlarınızda izlere neden olacaktır.
Iç cephe boyarken nelere dikkat edilmeli?
Boya seçiminde; silinme, parlaklık, matlık, renk, koku, kuruma süresi, metraj ve maliyet gibi özellikleri göz önünde bulundurmak önemli. Tüm bunların yanında seçtiğiniz boyanın, duvarlarınızın yüzeyine uygun olup olmadığına da dikkat etmeniz gerekiyor.
Ev boyarken hangi renkler tercih edilmeli?
Eğer evde mobilyalarınız ve aksesuarlarınız çok canlı ve açık renkliyse duvarlarınızda çok aşırıya kaçmadan nötr ve mat renkleri tercih etmelisiniz. Hem eşyalar hem de duvarlar canlı ve açık renk olursa renkler birbirine girerek karmaşa yaratır ve göze hoş görünmez.
Iç cephe boyası nasıl olmalı?
Eğer iç cephe duvarlarında herhangi bir değişiklik yapma niyetindeysen, ilk işin silikon bazlı astar boya edinmek olmalı. Yüzeyin su emici özelliğini azaltan astar boyalar, kendisinden sonra uygulanacak boyanın tüketimini azaltarak tasarruf etmeni sağlar.
Boya öncesi neler yapılır?
Boya yapmaya başlamadan tedarik etmeniz gereken malzemeler şunlardır; alçı, boya kutusu açacağı, boya karıştırma çubukları, çeşitli boyda rulolar, boya fırçaları ( bir tanesi latex bazlı boyalar bir tanesi yağlı boyalar için), boya tepsisi, eldiven, mobilya için örtü, rulo için uzatma borusu.
Boyadan önce duvar silinir mi?
Duvarlarınızı temizleyin Eski boya veya duvar kâğıdını çıkardıktan sonra, boyamayı planladığınız yüzeyleri, seyreltilmiş sıvı bulaşık deterjanı ve sıcak su ile yıkayın. Boyamaya başlamadan önce tüm kalıntıları temiz su ile durulayın ve duvarların tamamen kurumasını bekleyin.
Duvar boyanmadan önce silinir mi?
Duvarları boyamaya karar verdikten sonra boyama işlemine geçmeden önce, duvarlardaki var olan eski boyayı temizlemek gerekiyor. Bu temizleme işlemi, yeni sürülecek olan boyanın çok daha iyi gözükmesini ve uzun süreli olmasını sağlıyor.