Contents
- 1 Duvar kaba sıvası nasıl yapılır?
- 2 Sıva harcına kireç neden katılır?
- 3 Hazır sıva nedir?
- 4 Kaba sıvadan sonra ne yapılır?
- 5 Kara sıva nerelerde kullanılır?
- 6 Kaba sıva kalınlığı kaç cm olmalı?
- 7 Sıva yapılırken nelere dikkat edilmeli?
- 8 Sıva kaç dereceye kadar yapılır?
- 9 Sıva kaç derecede yapılır?
- 10 1 paket hazır sıva kaç m2 yer yapar?
- 11 Alçı sıva nerelerde kullanılır?
- 12 Sıva neyle yapılır?
- 13 Sıvadan sonra boya yapılır mı?
- 14 Tırfıl mala ne işe yarar?
- 15 Sıva ne zaman sulanır?
Duvar kaba sıvası nasıl yapılır?
Kaba sıva işleminde, 1 ölçek çimento, 2 ölçek toz kireç, 9 ölçek kum ve ince sıvada, 1 ölçek çimento, 2 ölçek toz kireç, 11 ölçek kum kullanabilirsiniz. Sıva işlemine başlamadan önce yüzeyin temiz kurumuş olması gerekmektedir. Yüzeydeki çıkıntılar ve pürüzler kazınarak temizlenir.
Sıva harcına kireç neden katılır?
Kireç miktarı arttıkça sıvanın su tutabilme özelliği artmakta buna mukabil mukavemet düşmektedir. Kireç, sıvanın duvara karşı bağlayıcı gücünü arttırır. Kireç, sıvaya kolay çalışabilme özelliğini kazandırır. Kireçsiz harcı yüzeye sıvamak çok zordur.
Hazır sıva nedir?
Çimento esaslı, elle uygulamalara uygun, düzgün yüzey oluşturan polimer modifiyeli, hazır sıva harcıdır.
Kaba sıvadan sonra ne yapılır?
Kaba sıva kuruduktan sonra üzerine ince sıva yapılır. İnce sıva için ince kumla temiz kireci 1’e 3 oranında karıştırıp su ekleyerek harç hazırlayın. Hazırladığınız harcı, harç paletine koyun.
Kara sıva nerelerde kullanılır?
KARA SIVA. İnşaatların kaba halinin bitimi sonrası ince işlere geçişteki ilk uygulamadır. Su, çimento ve kum ile hazırlanan bir karıımdır, boyadan önce duvarlara ve tüm yüzeye uygulandır. Çimento yerine kireç ile hazırlanan karışım genel olarak yumuşak kıvamda olduğundan uygulaması kolaydır.
Kaba sıva kalınlığı kaç cm olmalı?
Kaba sıva kalınlığı yaklaşık olarak, bina içinde 15 mm -20 mm ve dış cephede 20 mm -25 mm kalınlığında olmalıdır. Kaba sıva yapılmadan önce, kapı ve pencere kasaları takılmış olmalıdır.
Sıva yapılırken nelere dikkat edilmeli?
Duvar sıvaları kaba ve ince olmak üzere genellikle iki kat yapılmalıdır. Birinci kat kaba sıva yapıldıktan sonra kaba yüzeyi, ince sıvanın iyice kaynaması için, mala ile sık sık çizilmelidir. Duvar malzeme ve inşaat tarzının imkan verdiği hallerde tek kat sıva yapılabilir. 5. Sıvada mutlaka mastar kullanılmalıdır.
Sıva kaç dereceye kadar yapılır?
–Yeni sıvanmış yüzeyler aşırı güneş, don, rüzgar ve yağmur gibi etkilere karşı korunmalıdır. +5°C sıcaklığın altında veya +35°C sıcaklığın üzerindeki derecelerde sıva uygulanmamalı ya da bu konuda özel önlemler alınmalıdır.
Sıva kaç derecede yapılır?
Kara sıva yapılan ortam sıcaklığı en az +5°C olmalıdır. Uygulama +5°C,+35°C arası sıcaklıkta yapılması önerilir.
1 paket hazır sıva kaç m2 yer yapar?
Bir torba 9 KG dır. 5-6 litre su karıştırılarak hazırlanır. 2 cm kalınlığında yapıldığında 2 metre kare yer yapar. 1 paketten 2 metre kare yer çıkıyor.
Alçı sıva nerelerde kullanılır?
Alçı sıva; gazbeton, brüt beton, ahşap, metal vb. her türlü yüzeye uygulanabilmektedir. Uygulama yapılacak yüzey aderansın sağlanması açısından; çok kuru, yağlı, tozlu, boyalı veya çok düzgün olmamalıdır. Yüzey çok kuru ise uygulamadan bir süre önce ıslatılmalıdır.
Sıva neyle yapılır?
İnşaatların kaba halinin bitimi sonrası ince işlere geçişteki ilk uygulamadır. Su, çimento ve kum ile hazırlanan bir karışımdır, boyadan önce duvarlara ve tüm yüzeye uygulanır. Çimento yerine kireç ile hazırlanan karışım genel olarak yumuşak bir kıvamda olduğundan uygulaması kolaydır.
Sıvadan sonra boya yapılır mı?
Sıvanın üstünü dediğim gibi silikon içerikli her türlü boyayı sürebilirsiniz. Ama plastik boya sürerseniz sizin için daha iyi olur.
Tırfıl mala ne işe yarar?
Gövde plastik olup, tabanı özel kauçuk ile kaplanmıştır. Kısa ve uzun çeşitleriyle sıva perdahlanmasında kullanılır.
Sıva ne zaman sulanır?
Hava sıcaklığı 20°C’nin altında yapılan siva uygulamasında 24 saat sonra ilk sulama yapılmalıdır. Daha sonra 12 saat ara ile en az üç kez sulanmalıdır.