Contents
- 1 Duvar boyamadan önce ne yapmalı?
- 2 Boya yaparken iz kalmaması için ne yapmalı?
- 3 Duvar boyasına su katılır mı?
- 4 Iz bırakmadan duvar nasıl boyanır?
- 5 Boya öncesi neler yapılır?
- 6 Boyadan önce duvar silinir mi?
- 7 Boya yaparken rulo izi neden olur?
- 8 Hangi rulo iz bırakmaz?
- 9 Boya yaparken nelere dikkat etmeli?
- 10 Yağlı duvar boyasına su katılır mı?
- 11 Akrilik boyaya su katılır mı?
- 12 20 kg iç cephe boyasına ne kadar su katılır?
- 13 Boyanın üstüne astar atılır mi?
- 14 Toz duvar boyası nasıl hazırlanır?
- 15 Su bazlı boya nasıl inceltilir?
Duvar boyamadan önce ne yapmalı?
Çünkü boyanızı duvara uygulamadan önce yapmanız gereken birkaç iş var: Duvarlarda pürüz, leke, pas, çatlak ya da delik gibi sıkıntıların olup olmadığını kontrol etmek ve eğer gerekliyse zımpara / alçı sıva ile bu problemlere müdahale etmek.
Boya yaparken iz kalmaması için ne yapmalı?
Fırçalardan gelen izleri önlemek için akılda tutulması gereken birkaç nokta vardır:
- Doğru boya türünü kullanın.
- Doğru türde fırçalar kullanın.
- Boyarken hızınızı artırın.
- Yüzeyinizin astarlandığından ve boyanmaya hazır olduğundan emin olun.
- Birkaç kat boya kullanmayın.
- Farklı fırça teknikleri kullanın.
Duvar boyasına su katılır mı?
Evet silikonlu boyaya su katabilirsiniz. Bu boyanın üzerinde miktarca su eklemesi yapabilir ve daha sonrasında boyalarınızı duvarlarınız için hazır hale getirebilirsiniz. Bir duvara boyama yapmadan önce o duvara ne kadar boya gideceği ve o boya içerisinde ne kadar su koymamız gerektiğini hesaplarız.
Iz bırakmadan duvar nasıl boyanır?
En önemli detay doğru fırça ve rulo seçimi olmakla beraber aynı zamanda doğru kullanımıdır. İz bırakmadan duvar boyası yapmak için fırçayı boyaya batırdıktan sonra fazla gelen boyayı, boya eleği yardımı ile ruloyu elek üzerinde gezdirerek almalısınız. Böylece fazla alınan boyayı tekrar kovaya aktarmış olursunuz.
Boya öncesi neler yapılır?
Boya yapmaya başlamadan tedarik etmeniz gereken malzemeler şunlardır; alçı, boya kutusu açacağı, boya karıştırma çubukları, çeşitli boyda rulolar, boya fırçaları ( bir tanesi latex bazlı boyalar bir tanesi yağlı boyalar için), boya tepsisi, eldiven, mobilya için örtü, rulo için uzatma borusu.
Boyadan önce duvar silinir mi?
Duvarlarınızı temizleyin Eski boya veya duvar kâğıdını çıkardıktan sonra, boyamayı planladığınız yüzeyleri, seyreltilmiş sıvı bulaşık deterjanı ve sıcak su ile yıkayın. Boyamaya başlamadan önce tüm kalıntıları temiz su ile durulayın ve duvarların tamamen kurumasını bekleyin.
Boya yaparken rulo izi neden olur?
Rulo ve fırça izleri boyanızı duvarlarınıza sürerken yanlış uygulama yaparken, seçmiş olduğunuz boyanın kalitesinden ya da fırçanızdan dolayı oluşan izlerdir. Boyanız da fazla inceltici yani su veya tiner kullandıysanız bu hata da duvarlarınızda izlere neden olacaktır.
Hangi rulo iz bırakmaz?
Duvarınızın dokusu düzgünse saten rulo fırça kullanabilirsiniz. Böylece duvarda rulo izi kalmamış olur. Su bazlı, silikonlu, ipek mat ya da yarı mat boyalarda saten rulo çok iyi sonuç verir.
Boya yaparken nelere dikkat etmeli?
Kolay ve dayanıklı bir boyama için yüzeydeki eski boya ve kağıt kalıntıları çıkartılmalı, yüzey zımparalanıp oluşan tozlar silinmeli. Kir ve lekeler deterjanlı su ile temizlenip bu kısımlar kurutulmalı. Küçük çatlak ve delikler uygun bir macun ile doldurulmalı ve ardından tüm yüzeye astar uygulaması yapılmalı.
Yağlı duvar boyasına su katılır mı?
Yağlı boyaya ne kadar su katılır sorusunun cevabı = Yağlı boyaya su katılmaz. Yağlı boya solvent ile inceltilerek uygulamaya hazır hale getirilir. Yağlı boyaya su konulması boyanın neredeyse işlevsiz hale gelmesine ve uygulama hatalarına sebebiyet verdiği unutulmamalıdır.
Akrilik boyaya su katılır mı?
Akrilik boyaya su katmazsanız boyanız suluboyaya benzer. Yüzeydeki saydam yıkamaları uygulamak için seyreltilmiş boyayı kullanabilirsiniz. Ancak suluboyadan farklı olarak, akrilik boya daha kalıcı olmaktadır.
20 kg iç cephe boyasına ne kadar su katılır?
Bir kova 20 kg boya için ortalama 1.5 lt su katılarak iyice karıştırılmalı. Bu oran boya kutularının üzerinde %10 diye geçer ama duvardan duvara fark eder. İlk kat biraz daha koyu olmalı, daha az inceltmek gerekir.
Boyanın üstüne astar atılır mi?
Boya öncesi astar uygulaması, ilk başta ekstra bir masraf gibi gelebilir. Ancak bu çok yanlış bir düşünce. Astar uygulama sonrası iki kat boya yeterli gelecekken, astar uygulanmadan yapılan işlemlerde daha fazla boya kullanmak gerekir. Yağlı boyadan su bazlı boyaya geçişlerde ise, astar uygulama mutlaka yapılmalı.
Toz duvar boyası nasıl hazırlanır?
Toz Boyama Nasıl Yapılır
- 1. Toz boya için boyanacak malzemenin türünü belirleyin ve bitiş için uygun bir toz seçin.
- Kaplamasını istemediğiniz herhangi bir şey dâhil olmak üzere, başlamadan önce dişli veya yağlanmış tüm arabirimleri sökün.
- Boyanacak metali iyice temizleyin.
- Toz boyayı kaplanacak malzemeye püskürtün.
Su bazlı boya nasıl inceltilir?
Su bazlı boya nasıl inceltilir, ne kadar inceltilir sorusunun bir diğer cevabı ise; Belirtmiş olduğumuz oran olan 1/10 Su ve boya ölçeğinde suyumuzu bu oranla eşgüdümlü X litre değerde boya ile buluşturup karıştırmak gerekmektedir.