Contents
- 1 Masif parke hangi ağaçtan yapılır?
- 2 Lamine mi laminat mı?
- 3 Parkenin ana maddesi nedir?
- 4 Parkenin ömrü ne kadardır?
- 5 En iyi parke hangi ağaçtan yapılır?
- 6 Masif parke laminat parke nedir?
- 7 Ahşap lamine parke nedir?
- 8 Laminat malzeme nedir?
- 9 Masif parke mi lamine parke mi?
- 10 HDF parke nedir?
- 11 Laminant parke neden yapılır?
- 12 Parke döşeme nedir?
- 13 Parke değişimi ne kadar sürer?
- 14 Su geçirmeyen parke sağlıklı mı?
Masif parke hangi ağaçtan yapılır?
Güngör (2008) tarafından yapılan bir araştırmaya göre ülkemizde masif parke üretiminde en çok kullanılan yerli ağaç türleri meşe, kayın, akçaağaç, dişbudak, kestane, ceviz, kızılçam, göknar ve ladin’dir.
Lamine mi laminat mı?
Lamine parkenin, laminat parkeden en önemli farkı; laminat parkede arada MDF kullanılır,doğal parke değildir. Lamine parkede ise aradaki malzeme % 100 ağaçtır. Lamine parke, laminat parkeden bu yüzden daha pahalıdır. Parke olarak değil, parke alt başlığında kullanılan güzel görünüşlü bir kaplama malzemesidir.
Parkenin ana maddesi nedir?
Lamine parkeler %100 doğal olup, çeşitli ağaçlardan üretilen ürünlerdir. Laminat parkeler ise, çeşitli ağaç atıklarından elde edilen malzemelerin bir takım kimyasallar ve yapıştırıcılar kullanılarak “Mdf” dediğimiz bir başka maddeye dönüştürülmesi ile üretilir.
Parkenin ömrü ne kadardır?
Uzun ömürlüdür: laminat parkenin oturma odasında kullanım ömrü, 15 ila 20 yıldır.
En iyi parke hangi ağaçtan yapılır?
Alt katmanlarda genellikle düşük değerdeki herhangi bir ağaç ya da kontrplak kullanılmaktadır. Bu tabakada en yaygın kullanılan ağaç türü İngilizcede rubberwood olarak adlandırılan botanik ismi ise hevea brasiliensis olan ağaçtır.
Masif parke laminat parke nedir?
Masif parke ahşabın kimyasal yapısına herhangi bir müdahalede bulunulmadan doğal yapısı korunan ahşap yer kaplama malzemesidir. Çeşitli ebatlarda üretilebilen masif parkenin yüzeyleri düzgün, yan ve uç taraflarında ise birbirleri ile birleşmeyi sağlayan zıvanalar bulunmaktadır.
Ahşap lamine parke nedir?
Lamine parke, genellikle iki ya da üç katman olarak üretilen parke çeşididir. Alt katmanlarda genellikle düşük değerdeki herhangi bir ağaç ya da kontrplak kullanılmaktadır. Bu tabakada en yaygın kullanılan ağaç türü İngilizce’de rubberwood olarak adlandırılan botanik ismi ise hevea brasiliensis olan ağaçtır.
Laminat malzeme nedir?
Lamine kelimesi anlam olarak yapıştırma anlamına gelir. Genellikle 3 katmandan oluşan %100 doğal bir kaplama malzemesidir. Üst katmana 4 mm ağaç orta katmana 8 mm ağaç ve alt katmanada 2 mm ağaç malzemesi kullanılır. Masif parkeden pahalıdır çünkü üretim maliyeti daha fazladır.
Masif parke mi lamine parke mi?
Masif parke, ahşap malzemenin bir bütün halde kesilip fırınlanması ve işlenerek parke haline getirilmesiyle elde edilir. Lamine parke ise, iki veya üç tabaka halinde, üst masif katmanın diğer ağaç tabakalarıyla bir araya getirilip preslenmesi suretiyle üretilmektedir.
HDF parke nedir?
Temel Katman ise HDF diye adlandırılır.Yüksek yoğunluklu fiber levha ( HDF ) dan mamul bu öz tabaka suya dirençli olan ana taşıyıcı katmandır. HDF ağaç elyafın yapıştırıcı ve reçine ile birlikte sıkıştırılmasından elde edilmektedir. Laminat parke, Lamine parke ve çoğu taş zemin kaplamalarına göre ucuzdur.
Laminant parke neden yapılır?
Laminat parke; istenilen desen ve renkte basılmış kağıda reçine emdirilmesi sonucu elde edilen kaplama bir levhadır. Bu tür parkelerin yapımında; gürgen, meşe, gül ağacı ve dişbudak gibi sert ağaçlar kullanılmaktadır.
Parke döşeme nedir?
Parke, yer döşemelerinde kullanılan bir kaplama türüdür. Doğal bir malzeme olması nedeni ile parke zemin kaplamaları yapı işlerinde yoğun olarak kullanılmaktadır.
Parke değişimi ne kadar sürer?
Parke döşeme işlemi, 100 metrekarelik bir alan için ortalama 2 günde bitirilir. Toz ve kirin altını temizleme, koyulacak malzemenin konumunu belirleme, ortamı kolay çalışılabilir hale getirme gibi ön işlemler bittikten sonra, parke döşeme işlemine geçilir.
Su geçirmeyen parke sağlıklı mı?
Bu konudaki en yaygın yanlış bilgi ise laminat parkelerin su geçirmez olduğudur. Şayet uygulama yapılacak olan zemindeki şap, yeterli nem seviyesine düşmediyse laminat parke buna da hemen tepki verecek, nemi mdf tabanına hapsedip şişecektir. Bu sebeple, laminat yani mdf tabanlı parkeler suya dayanıklı ürünler değildir.